Nieuws

Eerste Very Important Peuters nemen kijkje op Nicolaasschool!

Datum: 17 september 2017

Zes maanden voordat een peuter zijn of haar eerste schooldag heeft, mag hij of zij al komen kennismaken op de Sint Nicolaasschool bij verschillende activiteiten. Dit worden VIP (Very Important Peuter)-activiteiten genoemd. Vier peuters beten onlangs het spits af.

De peuters komen een half uurtje op school voor sport en spel, drama, muziek, de Vreedzame school of voorlezen. In 2017 staan er verschillende activiteiten gepland in september, oktober en november. Het is dit jaar voor het eerst dat de Nicolaasschool hiermee start.

De eerste VIP-passen zijn aan vier peuters uitgedeeld. Zij (en hun ouders) waren erg enthousiast om hieraan mee te doen. We zijn hiermee begonnen, zodat kinderen en ouders op deze manier rustig kennis kunnen maken met het reilen en zeilen in de groep. Als de kinderen dan echt starten, weten ze al wie er in hun groep zit, wie de juffen zijn en hoe het allemaal werkt. Omdat de Very Important Peuter altijd begeleid wordt door een ouder, opa of oma nemen zij ook alvast een kijkje in de keuken.

Ouders hoeven hun kinderen niet aan te melden voor de VIP-pas. Als zij hun kind op de Nicolaasschool inschrijven, krijgen ze de pas automatisch toegestuurd zes maanden voordat de peuter naar school gaat.

Juf Joeska en Juf Myriam met de eerste vier Very Important Peuters!