Nieuws

Project Betrokken kinderen.

Datum: 22 februari 2018

Afgelopen dinsdag hebben de leerlingen van de groepen 7 meegedaan aan het project Betrokken kinderen.
Wij zijn deze dag op bezoek geweest bij vier verschillende maatschappelijke organisaties in de regio. Het doel van dit project is om kinderen kennis te laten maken met mensen die ze normaal gesproken niet tegenkomen en ze daarmee maatschappelijk bewuster te maken.
Om half negen werden wij met een bus opgehaald en zijn we naar het Brandweerkorps in Bunnik gereden.
Daar werd de dag van de Betrokken kinderen officieel geopend door wethouder Jorrit Eijbersen.

We kregen bij de brandweer een kijkje in de keuken, mochten vragen stellen en gingen we zelf aan de slag met de brandweerspuit!

Na het bezoek aan de brandweer zijn wij naar het Postiljon Hotel gelopen en daar hadden wij onze tweede activiteit: Stichting Handje Helpen. Zij ondersteunen mensen die dat niet vanzelfsprekend zelfstandig kunnen; mensen met een lichamelijke, verstandelijke of sociale beperking. Of mensen met een chronische ziekte of psychische stoornis of gedrag wat om extra zorg en aandacht vraagt.
We hebben eerst kennis gemaakt met 4 vrijwilligers en Marion, die haar hulphond Ayla had meegenomen. De kinderen vonden het geweldig om te doen hoe de hond de schoen van Marion kon uittrekken en zelfs haar pinpas van de grond kon rapen!
Daarna werd de groep in 4 groepjes verdeeld en gingen we onderzoeken welke kwaliteiten je zelf hebt en hoe je deze zou kunnen inzetten om een ander te helpen.

Na deze activiteit stond de bus alweer klaar om ons naar de voedselbank in Zeist te brengen. Daar hebben wij uitleg gekregen over het ontstaan van de voedselbank. En met een film zagen we hoe het nou gaat bij de voedselbank. Na deze informatie mochten de kinderen een puzzeltocht doen in het distributiecentrum.
De tweede activiteit was wel een eyeopener. We hebben gekeken wat er nou eigenlijk allemaal in een voedselpakket zit? Het leek best veel, maar kun je daar de hele week van eten? De kinderen moesten het voedselpakket verdelen over 3 maaltijden per dag voor een gezin met 4 personen. Na dag 3 werd de zak chips maar als ontbijt gebombardeerd en gingen we maar lasagnesaus over de spaghetti doen..

 

Als laatste hebben wij Bartiméus bezocht. De kinderen hebben eerst een presentatie gehad over blind zijn en slechtzien. Ook hebben we een aantal optische illusies bekeken. Na deze informatie gingen de kinderen zelf ervaren hoe je in het dagelijks leven kan functioneren als je slecht ziet of helemaal niet kunt zien. Met speciale brillen zijn wij een wandeling gaan maken over het terrein van Bartiméus. Daarna hebben wij kennis gemaakt met twee leerlingen van de school en mochten de kinderen vragen stellen.
Het was een leuke, leerzame dag!