Nieuws

Vastenactie

Datum: 14 maart 2018

Op woensdag 7 maart hebben Toon en Angelique van Maanen een presentatie gegeven over het leven in Afrika. Een zoon van hun heeft daar een paar jaar gewoond. Toon en Angelique zijn daar heen geweest om te kijken. Ze hebben mooie foto’s en filmpjes gemaakt waardoor de kinderen een beeld hebben gekregen hoe het leven in Afrika is.  Daarnaast hebben ze ook verteld over de Vastenactie. Wat dit is en waarvoor we geld op gaan halen.

Tijdens Vastenactie 2018 zamelen we geld in voor een project in Mbala in Zambia (Afrika). De Zusters van het Heilig Hart van Jezus en Maria helpen daar kinderen en volwassenen die het moeilijk hebben.
De zusters zijn een weeshuis gestart, Sunsuntila. Ook kinderen die nog één ouder hebben kunnen er terecht. Ze slapen er niet, maar krijgen dagelijks – behalve op zondag – een maaltijd en hun schoolgeld wordt betaald. Na schooltijd krijgen de kinderen hulp bij hun huiswerk en kunnen ze spelen. Veel speelmaterialen zijn er niet, wel wat trommels. Er wordt regelmatig muziek gemaakt en gedanst.
Gehandicapte kinderen hebben het extra moeilijk in Zambia Compound. Ze zitten meestal de hele dag verstopt in huis. Dankzij de zusters krijgen ze in de Victor Braun School voor gehandicapte kinderen onderwijs en fysiotherapie. De oudere kinderen leren matten en kleding maken. In deze school hebben de kinderen voor het eerst een eigen plaats waar ze vrienden maken en nieuwe dingen leren.

In de klassen wordt er op verschillende manieren geld opgehaald/gespaard, veelal door klusjes te doen. De groepen 7, 7-8 en 8 doen mee met wandelen voor water en halen zo geld op.